Profiel

Endemol Shine Nederland is een toonaangevend multimediabedrijf, waar creativiteit en kwaliteit hand in hand gaan met innovatie en ondernemerschap. Wij leggen ons toe op creatie, productie en exploitatie van content; in alle genres, voor alle platforms en in opdracht van en samen met zenders, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties. Endemol Shine Nederland onderscheidt zich ook door de ontwikkeling van vooruitstrevende business modellen.

Endemol Shine Nederland is het bestuursorgaan van verschillende Nederlandse productiebedrijven en partnerships met creatieve personen en partijen, waaronder:


Simpel Media
Simpel Media is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een toonaangevende producent. Het bedrijf trad in juli 2015 toe tot de organisatie van Endemol Shine Nederland, waarna het label is uitgebreid met de activiteiten en producties van SNP Media. Bekende programma’s zijn ondermeer: Het mooiste meisje van de klas, Ontvoerd, Vive La Frans, Lauren!, Ik vertrek en Oplichters in het buitenland.
Meer informatie:  http://www.simpel.tv/

TVBV
TVBV is het productiebedrijf van Jeroen Pauw dat zich richt op programma’s in het genre nieuws, actualiteit en infotainment, zoals 5 Jaar Later, Pauw (co-productie), Jinek, Goedemorgen Nederland en programma's met Freek Vonk.
Meer informatie: www.tvbv.nl

Human Factor
Endemol heeft een belang in Human Factor Television Productions, dat diverse programma's voor zowel publieke als commerciële omroepen produceert. Human Factor is gespecialiseerd in infotainment, entertainment, talkshows, virals, actualiteiten en gesponsorde programma's, zoals Koefnoen, Zondag met Lubach en verschillende formats met Guido Weijers.
Meer informatie: www.humanfactortv.nl