Licensing & Merchandising

Als marktleider en meest toonaangevende producent van Nederland beschikt ons bedrijf over een zeer uitgebreide en rijke rechtenportefeuille. Synchroon aan de voortdurende ontwikkelingen in de media-industrie richt Endemol Sine Nederland zich via licensing en merchandising nadrukkelijk op nieuwe vormen van exploitatie.
 
Digitale kanalen en video on demand
Endemol Shine Nederland is actief met het licenseren en digitaliseren van haar rechtenportefeuille ten behoeve van digitale kanalen en video on demand. Wij werken daarbij samen met uiteenlopende partners en distributeurs. Zo levert ons bedrijf content voor onder meer RTL Crime, RTL Lounge, NPO Best en ONS.
 
Merchandising
Licensing richt zich tevens op productmerchandising, waaronder (bord)spellen, dvd’s, muziekuitgaven, boeken en andere printuitgaven en fan-artikelen zoals kleding en dergelijke. Recente voorbeelden zijn de dvd's van Moordvrouw, GTST, Freek Vonk en vele dvd’s uit de archiefcatalogus van Endemol (o.a. Sam Sam, Vrouwenvleugel, Medisch Centrum West en Kees & Co). Naast bordspellen van Miljoenenjacht, Een tegen 100, Wie ben ik en Ik vertrek, zijn als printuitgaven het GTST 25 jaar jubileumboek en de GTST scheur- en verjaardagskalender te noemen, maar ook een boek geïnspireerd op TV Makelaar, Mission Impossible (‘Hallo Droomhuis’ van Bob Sikkes). Voorts is door Zinzi de All you need is Love-sieradenlijn op de markt gebracht.
 
Events
De naamsbekendheid, populariteit en merkwaarde van onze televisieprogramma’s bieden in toenemende mate interessante mogelijkheden voor de koppeling met events. Zo is Endemol Shine Nederland qua concept en uitvoering de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij evenementen als het jaarlijkse ‘GTST Live’ event in de MediArena en een aantal All You Need Is Love-concerten in de Heineken Music Hall.
Verder is er een eventlicentie verleend in het kader van WipeOut, waardoor in eigen land -bij Holland Evenementen Groep in Zoelen- een complete WipeOut-ervaring kan worden opgedaan.
 
Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van licensing en merchandising? Neem contact op
met Lex Ubbink: 020-8931163, lex.ubbink@endemolshine.nl