Directie

De directie van Endemol Shine Nederland bestaat uit co-CEO Boudewijn Beusmans en co-CEO Iris Boelhouwer.

BOUDEWIJN BEUSMANS - Co-CEO

Boudewijn Beusmans is per 1 januari 2016 co-CEO van Endemol Shine Nederland. In die rol is hij, samen met Iris, verantwoordelijk voor de Nederlandse productiebedrijven van Endemol Shine, waaronder Endemol Shine Nederland, TVBV, Simpel, Human Factor en Talent Kitchen. Boudewijn richt zich, onder andere, op de commerciële groei, innovatie en diversificatie van het bedrijf. Boudewijn is sinds 2005 werkzaam bij de EndemolShine Group in verschillende senior functies. Voordat hij co-CEO werd, was hij als Group Commercial Officer verantwoordelijk voor de distributieactiviteiten van de groep, de M&A activiteiten en strategie, en alle juridische zaken. Boudewijn is zijn carrière gestart als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Naast co-CEO van Endemol Shine Nederland, is Boudewijn actief als lid van de directie van EndemolShine Group als Executive Vice President.

IRIS BOELHOUWER - Co-CEO

Iris Boelhouwer is per 1 januari 2016 co-CEO van Endemol Shine Nederland. In die rol is zij, samen met Boudewijn, verantwoordelijk voor de Nederlandse productiebedrijven van Endemol Shine, waaronder Endemol Shine Nederland, TVBV, Simpel, Human Factor en Talent Kitchen. Iris richt zich, onder andere, op formatontwikkeling en creatie, verspreid over de verschillende genres en platforms. Hiervoor werkte Iris vijf jaar als Managing Director Creative Operations bij Endemol Group en hield zij toezicht op de wereldwijde creativiteit en de ontwikkeling van internationale formats van hit shows als Big Brother, Deal or No Deal en The Money Drop. Iris begon haar loopbaan bij Endemol in 1996 als redacteur bij de 5 Uurshow. Na een periode gewerkt te hebben als hoofdredacteur van Hart van Nederland bij SBS, keerde zij in 2005 terug bij Endemol. Daar vervulde zij onder andere de rol van Creative Director Endemol Nederland en die van Global Head Creative Support Unit bij Endemol Group.

ROB VAN DER VLEUGEL - PRODUCENT NON-SCRIPTED

Rob van der Vleugel is sinds 1 september 2006 Producent Non-Scripted bij Endemol Shine Nederland. Rob is Producent van onder andere: Puur Geluk, Miljoenenjacht, TV Makelaar Mission Impossible, Love is in the Air, All you Need is Love, The Island, Wie ben ik, MasterChef en Hollands Next Top Model. Rob begon zijn Endemol-loopbaan bij John de Mol Produkties. In verschillende functies zoals onder meer Programma Manager Entertainment 1. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het succes van vele programma's zoals: Ushi en Van Dijk, Life & Cooking, TV Makelaar, Hart in Aktie, Retourtje Geluk, Looking Good en Passion for Fashion.

ARJAN VAN WESTERLOO - ZAKELIJK PRODUCENT

Arjan van Westerloo is sinds oktober 2016 zakelijk producent bij EndemolShine Nederland. Arjan is in die rol verantwoordelijk voor de operationele en zakelijke aansturing binnen de entertainment activiteiten. Hij werkt sinds 2008 bij EndemolShine als managing director Sport en is een gerenommeerde media professional met ruim vijfentwintig jaar ervaring. Zijn loopbaan begon in 1990 bij NOS Studio Sport, hij werkte bij T.E.A.M. Marketing en Talpa Media en was vlak voor zijn overstap naar EndemolShine verantwoordelijk voor de voetbalprogrammering bij RTL Nederland.

JURIAN VAN DER MEER - COMMERCIAL DIRECTOR

Jurian van der Meer is sinds 2014 Commercial Director van Endemol Shine Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle commerciële zaken binnen de organisatie, waaronder branded content, digitale video, gaming & gambling en licensing & merchandising. Jurian kan bogen op veel ervaring in de media industrie. Voordat hij in dienst trad bij Endemol was hij onder meer managing partner van de Nederlandse digitale divisie bij reclamebureau Lowe. Zijn loopbaan bij Endemol begon in 2001 als lid van het Global Creative Team. Aansluitend ging hij naar Endemol UK, waar hij de commerciële- en licensing-activiteiten met betrekking tot digital media aanstuurde. In 2010 werd Jurian managing director van Endemol Games.